We support Oxyma’s Roparun team. Join us!

roparun 2organize4life support sponsor
We at Oxyma are proud sponsor of the Roparun, a relay race of over 500 kilometres from Paris to Rotterdam. We support team ‘2organize4life’, founded by Arjan Grootenboer, one of Oxyma’s founders. This blog is written in Dutch, as Roparun is a Dutch organization that contributes to its mission: ‘Adding life to days, when days often can’t be added to life’.

Hi! We’re Oxyma, a Merkle company and we create customer value. Alleen niet in het Pinksterweekend, dan creëren we ‘value’ voor Stichting Roparun. De Roparun is een estafetteloop met startlocaties in Parijs en Hamburg en een gezamenlijke finish in Rotterdam. Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers die ieder gemiddeld zo’n 65 kilometer lopen, oftewel meer dan anderhalve marathon! Het geld dat opgehaald wordt komt ten goede aan instellingen en projecten die bijdragen aan de missie van de Roparun: ‘leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’. Je kunt hierbij denken aan de inrichting van een inloophuis, waar (ex-) kankerpatiënten en/of naasten elkaar kunnen ontmoeten. Vakanties voor mensen met kanker en hun familie zodat zij, ook in een akelige periode, een mooie herinnering kunnen creëren.

2organize4life

In 2010 is het Roparun team ‘2organize4life’ opgericht door Arjan Grootenboer, een van de founders van Oxyma. Dit Roparunteam bestaat uit collega’s en vrijwilligers (24), die elk jaar samenkomen om deel te nemen aan de Roparun. Oxyma is daarmee één van de trotse hoofdsponsoren. De teamprestatie staat hierin voorop. Het ziet diep geworteld in onze cultuur om samen te werken, er voor elkaar te zijn en prestaties weg te zetten. Wat leeft is het avontuur, elkaar over de finish te krijgen, het gecollecteerde geld thuisbrengen en overdragen aan Stichting Roparun.

Bij onze collega’s en vrijwilligers zijn er ook persoonlijke ervaringen van verdriet en onmacht wanneer een geliefde in je omgeving te maken krijgen met kanker. We zien dat familie en vrienden ons ontvallen door deze vreselijk ziekte. Ook zijn er collega’s die zelf te maken hebben of te maken hebben gehad met kanker. Dan staat de wereld even stil, dan vallen we allemaal even stil. Zorgzaamheid en de ruimte krijgen om te verwerken en te vechten, dat is dan het allerbelangrijkste. En vaak gaat het goed. Zien we collega’s vechten en weer opstaan. Zijn ze weer terug in ons midden. En soms gaat het fout, heel erg fout. Afgelopen jaar hebben we afscheid genomen van een lieve jonge vrouw, moeder van een prachtige dochter en een zeer geliefde collega. Ze vocht met alles wat in haar macht lag, maar moest de macht uit handen geven.

Jij kan ook helpen!

“Alles van waarde is weerloos”, schreef Lucebert in het gedicht ‘De zeer oude zingt’. Het is een dichtregel die in Rotterdam veel voorbij komt en vele betekenissen oproept, maar misschien vooral verwijst naar wat werkelijk waardevol en kwetsbaar is. Het leven. Dat is de waarde die telt in het Pinksterweekend en daarom: Help jij ons mee om waarde te creëren voor Stichting Roparun? Steun ons in de strijd tegen kanker en doneer vandaag nog.

Ilja Robben, namens;
Team127, 2organize4life.

No comments.

Comment

*