De eerste maanden als ‘Oxyma Talent’

Onze eerste maanden als Oxyma Talent zitten er op! Een eerste periode vol met nieuwe gezichten, kennis en ervaringen. Inmiddels zijn we nu allemaal geland bij één van de klanten van Oxyma en hebben we de nodige stappen gemaakt. Om een beeld te geven hoe wij de eerste maanden hebben ervaren, blikken we terug met onze ‘Oxyma Talent Program top 5’.

Talent Program in het kort

Het Oxyma Talent Program is een tweejarig programma waarbij afgestudeerde WO’ers (max. twee jaar werkervaring) worden opgeleid tot Junior Marketing of Capability Consultant bij Oxyma. In die twee jaar gaan de Oxyma Talents aan de slag met meerdere opdrachten bij verschillende opdrachtgevers. Daarnaast volgen ze ruim 20 opleidingsdagen verzorgd door Young Colfield.

1. Kennismaking & eerste dag

Op onze eerste werkdag werden wij (Jos Westerkamp, Yvo Wander, Jeroen Aelen, Dominique ‘t Jong en Nick Kuiper), samen met de andere nieuwe collega’s, supertof ontvangen. In de lounge kwam alle Oxyma’ers bij elkaar en werden wij als een voetbalteam gepresenteerd. Leuk om op zo’n manier, bijna als een Messi of Ronaldo, kennis te maken met de rest van de organisatie.

team talents

Verder stond de eerste dag vooral in het teken van kennismaking, zowel onderling als met het hele bedrijf.
Daarna zijn we gestart om als 5 sponzen informatie op te zuigen in alle bootcamps, Ways of Work en deep-dives. Zo zijn we steeds meer te weten gekomen over Oxyma haar werkgebieden, diensten, processen en natuurlijk haar mensen!

2. Bootcamps

Bij een bootcamp denk je misschien aan een intensieve work-out samen met een personal trainer om zo snel mogelijk (weer) in shape te komen. Dat is eigenlijk precies wat de Oxyma bootcamps zijn, maar dan anders…

Binnen 2,5 week zijn we op een gestructureerde manier blootgesteld aan alle basiskennis die nodig is om goed van start te gaan als Oxyma medewerker. Van het boeken van uren tot een uitleg over consultancy, alles hebben we voorbij zien komen. Natuurlijk kost het tijd om al die informatie te ontvangen en te verwerken, maar doordat we hier aan het begin van ons traineeship mee te maken krijgen, neemt het barrières weg, zodat een snelle ontwikkeling mogelijk wordt.

Zo zijn er dus genoeg vergelijkingen te maken met een sportieve bootcamp doordat je begeleid wordt tijdens intensieve sessies met als doel om zo snel mogelijk in shape te raken. In dit geval worden dan de hersenen getraind om de nieuwe medewerkers klaar te stomen voor het echte werk en de hersenen uit de mouwen te steken!

3. Oxyma & Young Colfield

In het tweejarige programma krijgen we naast inhoudelijke trainingen binnen Oxyma ook extra trainingen van Young Colfield. Deze trainingen staan in het teken van de persoonlijke ontwikkeling en hebben als doel de management vaardigheden te verbeteren. Dit wordt op twee manieren gedaan: allereerst is er iedere eerste donderdagavond van de maand een sessie met alle 50 Young Colfield trainees. Tijdens deze gezellige avond eten we samen, wordt er een masterclass gegeven en sluiten we af met een borrel.

Daarnaast krijgen wij vijven om de 8 weken les in specifieke management vaardigheden zoals; intervisie, PRINCE2, appreciative inquiry en een van de hoogtepunten was: een team building event in Ardennen!

Naast dat we fysiek werden uitgedaagd tijdens het bergklimmen, abseilen en het kruipen door smalle modderige grotten hebben we elkaar nog beter leren kennen en hebben we goede gesprekken gevoerd over punten die we willen verbeteren aan onszelf. Het lekkere weer, de goede sfeer en het vele eten en drinken maakten het weekend één om nog vaak aan terug te denken. Al met al is het partnership die Oxyma is aangegaan met Young Colfield een echte verrijking voor onze kennis, ons netwerk en onze persoonlijke ontwikkeling.

team feyenoord4. Eerste opdrachten

Als onderdeel van het programma moeten wij als trainees samen verschillende opdrachten doen, waaronder het maken van een filmpje voor potentiële klanten van Oxyma, een consultancyopdracht voor Feyenoord en zijn we geplaatst binnen verschillende klantenteams om ervaring op te doen als Campagne Manager. Voor deze opdrachten mogen we naar de verschillende klanten toe, waardoor we gelijk een beeld krijgen van de bedrijven waarvoor Oxyma werkt. Tijdens deze bezoekjes leren we veel enthousiaste marketeers kennen en krijgen we van hen ook een kijkje in de keuken. Zo hebben we bij Unilever een rondleiding over verschillende afdelingen gehad, hebben we bij BMW in de nieuwste BMW X5 gezeten en konden we bij Feyenoord het bekende Maasgebouw van binnen bekijken.

5. Fun to work with

Nu we de eerste maanden erop hebben zitten kunnen we oprecht zeggen: “Oxyma is fun to work with!” Een leuke club mensen waar hard gewerkt wordt om gave dingen voor mooie klanten te bedenken én uit te voeren. Daarnaast is er ook tijd voor nog meer leuke dingen: samen met alle nieuwe collega’s op ontdekkingstocht over het water en land van Rotterdam en niet te vergeten de borrels op vrijdagmiddag om de drukke werkweek met elkaar gezellig af te sluiten.

Benieuwd hoe een werkdag van Talent Nick eruit ziet? Bekijk het filmpje gemaakt door Young Colfield:

No comments.

Comment

*