Als Trainee Campaign Engineer naar Barcelona

Door Oxyma -

Onderdeel zijn van Merkle Incorporated heeft zo zijn voordelen. Waaronder de mogelijkheid om onze collega’s internationale ervaring op te laten doen. Zo ging Sjoerd Bielsma, onze Trainee Campaign Engineer als eerste trainee ooit naar Barcelona voor een drieweekse training. Daar willen we natuurlijk meer over weten!

Hi Sjoerd, wat gaaf dat je naar Barcelona bent geweest! Vertel eens, hoe ging dat in zijn werk?

Tijdens mijn sollicitatie bij Oxyma werd mij gevraagd of ik het leuk zou vinden om een Adobe training te volgen in Barcelona. Bij Merkle in Barcelona hebben ze namelijk een groter Adobe team dan hier in Rotterdam, daardoor geven ze daar speciale trainingen. Nadat ik twee weken bootcamps heb gevolgd bij Oxyma, ben ik voor drie weken vertrokken naar Barcelona om alles te leren over Adobe. Ik ben de eerste trainee die deze kans kreeg, een soort testpersoon zal ik maar zeggen. Het was daardoor niet alleen spannend voor mij, maar ook voor Oxyma zelf wat er zou gaan gebeuren. Gelukkig werd ik super goed ontvangen door alle Merkle collega’s in Barcelona, het leek wel een tweede Oxyma. De sfeer en de cultuur kwamen goed overeen en iedereen wil je daar graag leren kennen! Er werken veel jonge, slimme en ook internationale collega’s. De voertaal is daardoor ook Engels, wel zo handig als je zelf geen Spaans spreekt. Ik vond het super leuk om te werken met mensen uit verschillende landen en met verschillende culturen. De internationale sfeer maakte ook dat ik als ‘nieuweling’ goed werd opgenomen en sneller werd uitgenodigd voor activiteiten buiten werk.

Wat leuk! En hoe zag je training eruit?

Ik volgde de training samen met vier anderen uit Italië, Bulgarije, de VS en toevallig ook een jongen uit Nederland. De trainer kwam van Merkle UK, ik merkte al gauw dat hij erg ervaren was. Hij heeft ons in drie weken tijd de Business Practitioner training gegeven, op dit niveau leer je voornamelijk uitvoerende skills. Aan de hand van PowerPoint slides, demo’s en voorbeelden uit zijn werk, liet de trainer zien hoe de Adobe tool in elkaar zit. Daarnaast kregen we oefeningen om ervaring op te doen. Ik heb in deze drie weken geleerd hoe je een (direct) e-mail campagne opbouwt, hoe je je doelgroep selecteert door workflows te bouwen en hoe je de doelgroep segmenteert, zodat de juiste mensen de juiste e-mail krijgen. Die e-mail is ook weer afgestemd op de persoon zelf (erg people-based ;)), iedereen zou daardoor weer net even een andere e-mail kunnen krijgen. Je moet er dus wel voor zorgen dat iedereen een e-mail krijgt die past, zodat het geen spam wordt. Erg interessant! Nu ik terug ben in Rotterdam krijg ik de developer training, waar ik meer de technische skills zal leren. 

Klinkt goed, hoe zag de dag er verder voor jou uit? Had je tijd voor een siësta?   

De werkdag duurde meestal van half 10 tot 6. De lunchpauze duurde best lang: anderhalf uur, vaak gingen we dan met een groepje bij een restaurant eten: sushi, noedels of zelfs een heel 3-gangen menu. Ik heb ook een aantal keer samen met het gehele Adobe team en de managers in de zon aan het strand geluncht, de vice-president van Merkle UK was er toen ook bij. We lunchten meestal van 1 tot half 3, een siësta had me wel lekker geleken maar dit heb ik niet gedaan. Mijn werkdag zat er om 6 uur weer op, waarna ik lekker naar het strand ging. Elke woensdag was er Merkle beach volleybal. Dan gingen we met wat biertjes en een volleybalnet met zijn allen naar het strand. Op vrijdagmiddag was er een borrel op kantoor en na 7 uur gingen we dan met zijn allen naar een bar iets verderop in de straat.  

Hoe zag de omgeving eruit? 

Het kantoor van Merkle Barcelona staat in een hippe wijk, El Poblenou. Er vestigen hier steeds meer ‘grote’ merken, zoals Amazon, Capgemini en Swarovski. Je zou het de Sillicon Valley van Spanje kunnen noemen. Er is veel ‘streetart’ te vinden in de wijk en in de buurt zitten veel creative agencies. Een leuke bruisende wijk dus! Ik heb ook veel gefilmd toen ik daar was. 

Ik ben benieuwd, laat eens zien...

Ziet er leuk uit! Wat deed je in je vrije tijd?

Ik verbleef in een Airbnb met super leuke hosts. Ik ging vaak met hen op stap, zo ben ik met hen gaan zeilen, naar het park en uit eten geweest. Echt toeristische dingen heb ik zelf niet bezocht, ik ben namelijk al vaker in Barcelona geweest. Het leven is daar veel meer buiten, ik ben er dus vaak op uit gegaan. 

En... zou je de training aanraden voor onze toekomstige trainee Campaign Engineers?

Jazeker! Het is een hele mooie kans om je internationale collega’s te leren kennen, en zelfs nieuwe vrienden te maken. Het is leerzaam om te zien hoe ze in een ander land werken en welke uitdagingen zij daar tegenkomen. En natuurlijk is het erg handig om meteen bij je start een goede training te krijgen!

Wil jij ook net als Sjoerd internationale collega’s leren kennen en je helemaal verdiepen in een bepaalde tool? Reageer dan op de vacature Trainee Campaign Engineer en wellicht ben jij de volgende die naar Barcelona vertrekt! 
 

Ja! Ik wil graag de laatste updates ontvangen.

Ik ben:

 

Ik werk bij:

Branche:

Ik ben geïnteresseerd in:

  • Max. 2 e-mails per maand
  • Wijzig je gegevens later via de e-mails