Heet, heter, heetst! Ervaar leadscoring zelf

Door Lisanne Scheffers -

Dankzij leadmanagement kun je prospects benaderen en ze JA laten zeggen tegen jouw merk. Oxyma helpt bedrijven bij het generen van leads door het opzetten van een lead management programma wat mee beweegt in het ritme van de klant. Via een slim score model worden prospects gecategoriseerd op basis van hun gedrag en interesses waaruit campagnes volgen. Benader je de prospect direct of op een later moment?

Leadmanagement

Bekijk de video over next-level leadmanagement hieronder. Leer in welke fases leads onderverdeeld kunnen worden en wanneer je ze het beste kan benaderen. 

ervaar het zelf

Leadscoring

Leadscoring kan je helpen om te bepalen wanneer een klant klaar is om van marketing over gedragen te worden naar sales. De scoring wordt gedaan op basis van punten die verdiend kunnen worden door verschillende acties. Hoe meer punten een lead heeft behaald, hoe "hotter" de lead is. Het is belangrijk dat er een duidelijk punten systeem achter de leadscoring zit, want wanneer je de lead te snel benaderd loop je het risico om ze af te schrikken. Punten kunnen gegeven worden op verschillende momenten met verschillende waardes, afhankelijk van hoe significant de actie is. Het bezoeken van de website is bijvoorbeeld 1 punt maar het downloaden van een whitepaper zou 20 punten kunnen opleveren.

Er kan onderscheid worden gemaakt tussen intentie en interesse acties. Een interesse actie is wanneer een lead voornamelijk nog aan het verkennen is. Dit kan zijn: een website bezoeken, productvideo bekijken of vaak terugkomen op dezelfde productpagina. Intentie is wanneer je een bewuste actie uitvoert die aantoont dat je de intentie hebt in het kopen van een product, zoals: een whitepaper downloaden, demo aanvragen, contact formulier invullen of een product in het winkelwagentje doen. Intentie weegt vaak zwaarder in puntenaantal dan interesse.

Chat met Kevin

Ervaar leadscoring zelf in onze online demo omgeving. Door middel van de interactie die je hebt met Kevin, onze chatbot, bepaalt hij jouw leadscore. Het resultaat, inclusief toelichting, ontvang je in je mail.

Meer weten over leadscoring of leadmanagement? Neem contact op met Orlando Welles, Business Development Manager +31102294617, hij kan je hier alles over vertellen! Of kom op 19 februari naar het event “Leadgeneration in 1 day’’ in Leusden. Wij zijn hier ook aanwezig als partner en vertellen alles over het genereren van leads. 

Ja! Ik wil graag de laatste updates ontvangen.

Ik ben:

 

Ik werk bij:

Branche:

Ik ben geïnteresseerd in:

  • Max. 2 e-mails per maand
  • Wijzig je gegevens later via de e-mails