Praat met de Oxyma Kerst elf: weer eens wat anders dan een kerstkaart

Door Michelle van den Berg -

Wat doe je als CRM en people-based marketing bureau wanneer je in 2018 veel met de nieuwste innovaties (lees: Google voice assistant in NL!) bezig bent geweest, als beste e-mails kan ontwikkelen & klantrelaties kan optimaliseren en al je relaties op een verassende manier wil bedanken voor een sprankelend 2018? Dan moet je wel met een heel goed idee komen. En dat deden we! We ontwikkelden Angela, onze eigen Oxyma Kerst elf, ehm, voice assistent, die elke gewaardeerde klant, relatie, prospect en collega persoonlijk aanspreekt en misschien zelfs helpt met ieders wens voor 2019...

Sh*t, kerst komt er weer aan!

Veel marketing afdelingen herkennen het vast wel: het is oktober en er moet nu toch wel écht iets leuks bedacht worden voor kerst. Bij Oxyma willen we hier altijd een verassend en innovatief contactmoment van maken, maar hoe overtref je het voorgaande jaar? We lieten het digitaal sneeuwen in de woonstraat van de ontvanger, het management had een eigen kerstlied gemaakt, we bedachten wel hele originele out of office replies en meer. Tijdens een pizza sessie met collega’s uit verschillende hoeken (marketing, innovatie, techniek, creatie) kwamen we op het idee om een eigen voice applicatie te ontwikkelen. Dit hebben we recent voor verschillende klanten gedaan, dus dan moet het voor onszelf ook wel lukken. Althans, dat dachten we.

Submit for beta

Er is een verhaallijn uitgewerkt, alle mogelijke antwoorden zijn uitgedacht en vervolgens is alles in Google dialogue flow verwerkt. Zo, de basis staat, dus tijd om in te dienen bij Google. Zij moeten de aanvraag eerst accepteren, voordat het in gebruik genomen kan worden. Nadat het de eerste keer is afgewezen (kan de beste overkomen, toch?), wordt het de tweede keer snel geaccepteerd. Maar we zijn er nog niet, vervolgens hebben we de Kerst elf geoptimaliseerd en hebben we met 26 beta testers Angela verder getraind tot een volleerde Oxyma Kerst elf. Volgens ons is dit aardig gelukt, maar probeer het vooral zelf!  

‘’Hey Google, praat met de Oxyma Kerst elf’’

Benieuwd geworden en wil je het zelf ervaren? Dat kan! Download de Google voice assistent en open de app of roep ‘m aan via je Google Home en zeg: Praat met de Oxyma Kerst elf. Angela heeft je een leuk Oxyma-nieuwtje te vertellen en is benieuwd naar jouw wens voor komend jaar. We zijn benieuwd naar je ervaring! 

KerststripLiggendNL.jpg
 

Ja! Ik wil graag de laatste updates ontvangen.

Ik ben:

 

Ik werk bij:

Branche:

Ik ben geïnteresseerd in:

  • Max. 2 e-mails per maand
  • Wijzig je gegevens later via de e-mails