Welkom Cilla, tell us more!

Door Lisanne Scheffers -

Cilla van der Wiele is inmiddels twee maanden bij ons in dienst als Junior Recruiter. Ze is meteen als Merkle medewerkster begonnen en verdeelt haar tijd tussen Amsterdam, Breda en Rotterdam. Tijd dus om even met haar bij te praten over hoe het tot nu toe gaat! 

Hoe ben je bij ons terecht gekomen?

Het klinkt misschien stom maar voordat ik hier begon wist ik niet wat Oxyma was en deed, tot ik in contact kwam met Wendy via LinkedIn. Na wat berichten heen en weer leek het mij een goed plan om de vieze koffie maar eens te komen proberen. Bij binnenkomst was ik meteen onder de indruk. De sfeer en openheid van iedereen was meteen te voelen. Bij het zien van alle gekke foto’s op de DNA muur en een collega die op een step voorbij kwam was ik meteen op mijn gemak en wist ik het zeker: ‘’Hier voel ik me thuis’’. Mede daarom vind ik het binnen mijn rol als recruiter belangrijk om potentieel talent eerder in contact te laten komen met ons. Meer mensen zouden ons moeten kennen en hier willen werken! 

Voordat ik hier begon ben ik werkzaam geweest als Campus Recruiter, bij IHC een grote speler binnen de maritieme sector. Stiekem heb ik altijd al een passie gehad voor de marketing kant binnen HR. Wat past dan ook beter bij mij dan een marketing gerelateerde omgeving? 

En hoe bevalt het tot nu toe?

Wil je een eerlijk antwoord? Haha nee grapje, het bevalt me super goed. Ik ga elke dag met veel plezier naar werk, de veelzijdigheid en verantwoordelijkheid die ik krijg vind ik erg prettig. De drang naar veelzijdigheid is kenmerkend voor een recruiter en wordt extra gevoed door alle kansen die er liggen om ook op recruitment vlak één Merkle NL te zijn. Samen met Wendy pak ik dan ook de recruitment voor Amsterdam, Breda en Rotterdam op. Dit betekent werven en selecteren voor verschillende vacatures, arbeidsmarktcommunicatie maar ook campus recruitment voor alle servicelines. Daar haal ik veel energie uit! 

Met wat voor toffe dingen ben je bezig?

Samen met Christian Seidl en Rob Vermeer ben ik voor Oxyma aanwezig geweest bij De Nationale Marketing Strijd van de MAEUR. Dit was een goede manier om de startende doelgroep te leren kennen. We hebben een mooie presentatie neergezet en ik heb zelfs samen met Rob mee mogen jureren voor de winnaar. Voor Oogst ben ik samen met Martine Verhulst aanwezig geweest op de Advertising Day, waar we studenten mochten helpen met het voorbereiden van een marketing pitch voor Lush. 

Daarnaast heb ik de kans gekregen om een TMA training te volgen. Na de afronding hiervan heb ik meer inzichten in de intrinsieke drijfveren en talenten van startende collega’s zodat we deze mee kunnen nemen in het selectieproces en er zeker van zijn dat ze hier helemaal op hun plek zitten. Niets is leuker om iemand te zien opbloeien en ontwikkelen binnen zijn of haar functie. 

Ook ben ik aangesloten bij Attract 2020! Op dit moment zijn we bezig met het plotten van service design op de candidate experience en het verder optimaliseren van het onboardings programma. Leuk om hier ook over mee te kunnen denken! 

Hoe zou je de Oxyma cultuur omschrijven?

Eerlijk, betrokkenheid en respect voor elkaar. Dit zijn kernwaarden die direct bij mij te binnen schieten. Wanneer iemand mij zag klunzen om een document uit te printen of met hoe de massagestoel werkt, ik werd direct geholpen. Ik heb me daarom ook niet lang een brugpieper gevoeld, bedankt daarvoor! 

En uiteraard ben ik tijdens de company incentive van de partij en hoop ik nog veel meer collega’s te ontmoeten en te spreken!

Cilla
 

Ja! Ik wil graag de laatste updates ontvangen.

Ik ben:

 

Ik werk bij:

Branche:

Ik ben geïnteresseerd in:

  • Max. 2 e-mails per maand
  • Wijzig je gegevens later via de e-mails